Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 56164 

Re: Integreren van een goniometrische functie

Hallo,

Bij 4) is het een bepaalde integraal, namelijk
òvan 2 tot 34. Volgens mij is de bedoeling dat je f(x) uit g(y) haalt en deze vervolgens in de integraal invult. In mijn calculusboek staat namelijk een formule om partieel te integreren als je de inverse van de te integreren functie weet.

Tine A
Student universiteit - donderdag 31 juli 2008

Antwoord

Beste Tine,

Dan kan je toch gewoon die formule toepassen? Ik vermoed dat het over het volgende gaat, eventueel in een andere notatie. Laat x = g(y) gegeven zijn en y = f(x) de inverse functie hiervan zijn. Dan geldt:

ò f(x) dx = y.g(y) - ò g(y) dy

Misschien staat het bij jou net omgekeerd, maar dit is al in de vorm waarin jij het kan gebruiken.

mvg,
Tom

td
donderdag 31 juli 2008

 Re: Re: Integreren van een goniometrische functie 

©2001-2024 WisFaq