Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 56112 

Re: Minimale oppervlak bij volume

ok. dat heb ik nu veranderd, maar dan nog kom ik er niet uit.

want als ik dan de oppervlakte gelijk stel aan de inhoud om r en h verhouding te vinden dan krijg ik eruit

h=-r ipv h=r
je mag dat minteken toch niet zomaar verwaarlozen denk ik?

of moet ik nog altijd via een substitutie van h=... en invullen in de oppervlakte.. maar dan haal je een onbekende eruit en verlies ik dus de h in mijn formule waardoor ik de verhouding r:h niet meer kan vinden...

Lien
Student universiteit België - donderdag 17 juli 2008

Antwoord

Lien,
Opp=2prh+pr2=2V0/r+pr2. Hieruit volgt dat dO/dr=2pr-2V0/r2=0 als
pr3=V0. Dus h=r voldoet want V0=pr2h.

kn
donderdag 17 juli 2008

©2001-2024 WisFaq