Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Minimale oppervlak bij volume

Hallo,

ik heb een soort gelijke vraag gezien op de site, maar toch lukt t me naar aanleiding daarvan nog niet om mijn vraag op te lossen, dus vandaar dat ik em toch stel.

het zit als volgt:

ik heb een cilindrisch vat (zonder deksel) met een gegeven volume V0. Als de opp minimaal is, wat is dan het verband tussen de h (in m) en de straal r (in m)?

tot waar ik ben geraakt..
inhoud cilinder = V0 = pr2h -- h= V0/pr2
opp cilinder = 2prh

onbekende h invullen in de formule van opp, geeft:
2pr·V0/(pr2)
=2V0/r

en nu loop ik dus vast..
want h is nu geheel uit de formule verdwenen... :s

de gegeven antwoorden bij deze vraag zijn
a. h=0.75r
b. h=r
c. h=1,5r
d. h=2r


heel erg bedankt!

Lien
Student universiteit België - donderdag 17 juli 2008

Antwoord

Lien,
Oppervlakte cilinder=2prh+pr2(=oppervl. bodem)

kn
donderdag 17 juli 2008

 Re: Minimale oppervlak bij volume 

©2001-2024 WisFaq