\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 56039 Re: Straal berekenen van een licht bollende kop Beste Lieke, Bedankt voor de snelle reactie. Alleen het lukt mij nog niet echt. CD = 105mm PB = 20mm Nu nog de straal? Bedankt Philippe Philip Iets anders - dinsdag 24 juni 2008 Antwoord Philippe, Als CD=105, dan is CP de helft , dus CP=52,5 Dan moet gelden: AP·PB=CP2 AP·20=52,52=2756,25 Dus AP=2756,25/20=... De diameter van de cirkel=AP+PB Nu nog door 2 delen om de straal te krijgen.... Groet, Lieke. ldr dinsdag 24 juni 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste Lieke, Bedankt voor de snelle reactie. Alleen het lukt mij nog niet echt. CD = 105mm PB = 20mm Nu nog de straal? Bedankt Philippe Philip Iets anders - dinsdag 24 juni 2008
Philip Iets anders - dinsdag 24 juni 2008
Philippe, Als CD=105, dan is CP de helft , dus CP=52,5 Dan moet gelden: AP·PB=CP2 AP·20=52,52=2756,25 Dus AP=2756,25/20=... De diameter van de cirkel=AP+PB Nu nog door 2 delen om de straal te krijgen.... Groet, Lieke. ldr dinsdag 24 juni 2008
ldr dinsdag 24 juni 2008
©2001-2024 WisFaq