\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 1030 Re: Formule voor samengestelde interest Kan je dit ook terugrekenen? stel je kent je startkapitaal(S), looptijd (t), en eindresultaat (Z), Hoeveel bedroeg dan de rente (p)? Bedankt Luc Luc Ouder - woensdag 28 mei 2008 Antwoord Beste Luc, Ja dat kan. De formule voor samengestelde interest geeft dat Z = S·(1 + p/100)t dus (1 + p/100)t = Z/S en 1 + p/100 = tÖ(Z/S) en p = 100·(tÖ(Z/S) -1) Groet, FvL. FvL woensdag 28 mei 2008 Re: Re: Formule voor samengestelde interest ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kan je dit ook terugrekenen? stel je kent je startkapitaal(S), looptijd (t), en eindresultaat (Z), Hoeveel bedroeg dan de rente (p)? Bedankt Luc Luc Ouder - woensdag 28 mei 2008
Luc Ouder - woensdag 28 mei 2008
Beste Luc, Ja dat kan. De formule voor samengestelde interest geeft dat Z = S·(1 + p/100)t dus (1 + p/100)t = Z/S en 1 + p/100 = tÖ(Z/S) en p = 100·(tÖ(Z/S) -1) Groet, FvL. FvL woensdag 28 mei 2008
FvL woensdag 28 mei 2008
©2001-2024 WisFaq