\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 46206 Re: Matrices, AB=BA hoe komt U bij ab=ba aan de gegeven antwoorden? wara blijven die andere waarden? kunt U me dat pls uitleggen? pieter. en thx bij voorbaat! pieter Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 18 mei 2008 Antwoord Stel A.B = C en B.A = DGegeven is dat A.B = B.A dus matrix C = matrix DWe hebben twee onbekenden, dus moeten we twee vergelijkingen opstellen.We kunnen gebruiken van c11 = d11 én c21 = d21.Of van c12 = d12 én c22 = d22Ik heb gekozen voor het tweede stelsel vergelijkingen.c12= 1.5 + 2.11 = 27d12= p.2 + 5.3 = 2p + 15Er moet dus gelden dat 27 = 2p + 15c22= 2.5 + 3.11 = 43d22= q.2 + 11.3 = 2q + 33Er moet dus gelden dat 43 = 2q + 33 wl maandag 19 mei 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe komt U bij ab=ba aan de gegeven antwoorden? wara blijven die andere waarden? kunt U me dat pls uitleggen? pieter. en thx bij voorbaat! pieter Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 18 mei 2008
pieter Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 18 mei 2008
Stel A.B = C en B.A = DGegeven is dat A.B = B.A dus matrix C = matrix DWe hebben twee onbekenden, dus moeten we twee vergelijkingen opstellen.We kunnen gebruiken van c11 = d11 én c21 = d21.Of van c12 = d12 én c22 = d22Ik heb gekozen voor het tweede stelsel vergelijkingen.c12= 1.5 + 2.11 = 27d12= p.2 + 5.3 = 2p + 15Er moet dus gelden dat 27 = 2p + 15c22= 2.5 + 3.11 = 43d22= q.2 + 11.3 = 2q + 33Er moet dus gelden dat 43 = 2q + 33 wl maandag 19 mei 2008
wl maandag 19 mei 2008
©2001-2024 WisFaq