Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 55524 

Re: Los op x en y

hoi, dank voor uw antwoord, ik zie nu dat ik zowel voor x als y 1 in kan vullen voor het kloppend te maken. Nu was ik even aan het kijken voor de methode van de eliminatie maar daar kom ik in deze eenvoudige vergelijking niet uit en kan daar ook slecht tegen...Kunt u deze ook uitleggen met mijn voorbeeld van keer 4 en 5. Ook was ik ff aan het kijken bij de substitutie van stel dat ik de vergelijking van 4y -2 gewoon intact laat en hem niet door 2 deel dan moet ik toch ook tot het antwoord komen? Dit blijkt niet zo te zijn Dan kom ik tot 3(4y -2) +5y = 8 wordt 12y -6 +5y=8 wordt 17y=14y maar dit zal ongetwijfeld wel niet goed zijn...

Alvast harrtelijk dank voor de moeite

Marco

marco
Leerling mbo - maandag 12 mei 2008

Antwoord

Stap voor stap gaat het zo:

eliminatie:
12x + 20y = 32
-10x+ 20y = 10
--------------
22x.........= 22
x=1

substitutie:
-2x+4y=2
4y-2=2x
11/2(4y-2)+5y=8 (eenvoudiger:3(2y-1)+5y=8)
6y-3+5y=8
11y=8+3
y=1

pl
dinsdag 13 mei 2008

©2001-2024 WisFaq