\require{AMSmath} Lineare differentiaalvergelijkingen Hoi, Ik wil graag weten hoe ik de volgende opgaven oplossen.1) y'+(2/x)·y=8·x2) y'+(2/x2-1)·y=1Alvast bedankt Met vriendelijke groet,Anna Anna Student hbo - maandag 5 mei 2008 Antwoord Jouw DV's zijn van de vorm: y' + p(x).y = q(x)voor dit soort DV's is een handige oplossings-strategie.Heb je hier al eens gekeken op Lineaire differentiaalvergelijkingen van de eerste orde?Hier staat de manier van aanpak voor jouw DV-problemen. Als je eerst eens probeert om hier mee verder te komen, dan kun je altijd nog even komen vertellen op welk punt je bent vastgelopen.groeten,martijn mg maandag 5 mei 2008 Re: Lineare differentiaalvergelijkingen ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi, Ik wil graag weten hoe ik de volgende opgaven oplossen.1) y'+(2/x)·y=8·x2) y'+(2/x2-1)·y=1Alvast bedankt Met vriendelijke groet,Anna Anna Student hbo - maandag 5 mei 2008
Anna Student hbo - maandag 5 mei 2008
Jouw DV's zijn van de vorm: y' + p(x).y = q(x)voor dit soort DV's is een handige oplossings-strategie.Heb je hier al eens gekeken op Lineaire differentiaalvergelijkingen van de eerste orde?Hier staat de manier van aanpak voor jouw DV-problemen. Als je eerst eens probeert om hier mee verder te komen, dan kun je altijd nog even komen vertellen op welk punt je bent vastgelopen.groeten,martijn mg maandag 5 mei 2008
mg maandag 5 mei 2008
©2001-2025 WisFaq