Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 55219 

Re: Re: Oppervlakte maximaal

hoi,
de afgeleide is: y = 2x
de rico van de raaklijn in P is m denk ik
x-coördinaat van P is m/2 denk ik
y-coördinaat van P is m2/4 + q als ik die x in vul

is dit juist??
of niet
wat moet er nu gebeuren?
alvast bedankt
groetjes yan

yann
3de graad ASO - maandag 14 april 2008

Antwoord

Het is (bijna) klaar. Je moet alleen die x=m/2 invullen in y=x2 en niet in y=mx+q. Als je dat doet dan heb je de coördinaten van P uitgedrukt in m.

WvR
maandag 14 april 2008

©2001-2024 WisFaq