\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 55168 Re: Factorstelling Oke, maar hoe los ik die vergelijking op? Leslie Leerling mbo - woensdag 9 april 2008 Antwoord Zoals je in de titel aangeeft: met de factorstelling. Zie Wat is de factorstelling? en Factorstelling. Bij dit soort vergelijkingen kan je soms snel zien dat x=1 of x=-1 een oplossing is. Vul maar x=1 in, dan klopt het precies. Dat betekent dat je kan ontbinden met een factor x-1. Dus schrijf x4-3x3+2x2+3x-3=0 als (x-1)(.....)=0. Zou dat lukken? WvR woensdag 9 april 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Oke, maar hoe los ik die vergelijking op? Leslie Leerling mbo - woensdag 9 april 2008
Leslie Leerling mbo - woensdag 9 april 2008
Zoals je in de titel aangeeft: met de factorstelling. Zie Wat is de factorstelling? en Factorstelling. Bij dit soort vergelijkingen kan je soms snel zien dat x=1 of x=-1 een oplossing is. Vul maar x=1 in, dan klopt het precies. Dat betekent dat je kan ontbinden met een factor x-1. Dus schrijf x4-3x3+2x2+3x-3=0 als (x-1)(.....)=0. Zou dat lukken? WvR woensdag 9 april 2008
WvR woensdag 9 april 2008
©2001-2024 WisFaq