Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Factorstelling

Hallo,

Ik heb al wat onderwerpen op jullie site doorgebladerd maar wordt er geen wijs uit, vind het moeilijk om te zien wat er nu eigenlijk gebeurd.

Ikzelf heb de vergelijking: x4 - 3x3 + 2x2 + 3x - 3 = 0
Ik dacht zelf een x naar buiten te kunnen halen zodat je dit krijgt:
 x ( x3 - 3x2 + 2x + 3 - 3) = 0
+ 3 - 3 = 0 dus die kan je wegstrepen. Dan kunnen we nog een x buiten haakjes halen dacht ik.
x2 ( x2 - 3x + 2) = 0

Maar echter als ik dit in mijn GR invoer krijg ik een heel andere grafiek dus ik doe toch iets verkeerds lijkt me.

Zouden jullie het mij nog eens uit willen leggen?

Alvast bedankt

Leslie
Leerling mbo - woensdag 9 april 2008

Antwoord

In de laatste term zit geen factor 'x', dus kan je niet ontbinden met de factor 'x'...

WvR
woensdag 9 april 2008

 Re: Factorstelling 

©2001-2024 WisFaq