Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 54990 

Re: Bewijs Limiet

Beste Winny

x®a = limiet van x nadert a

Er moet dit bewezen worden.

lim(x®a) e^f(x) = e^L indien lim(x®a)f(x) = L


groetjes

Anna

Anna
Leerling mbo - woensdag 26 maart 2008

Antwoord

wel, gebruik hetgeen ik je heb gegeven, stel d zoals in mijn antwoord, nu zal je |e^fx - e^L| = |e^L(e^(fx-L)-1||e^L| |e^(fx-L)-1| |e^L| |(e^(fx-L)|
nu is |fx-L| d (denk eraan als je de absolute waarden in de exponent zet wordt de ongelijkheid enkel sterker)

zal het lukken nu?

wk
vrijdag 28 maart 2008

©2001-2024 WisFaq