Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs Limiet

Goede dag,
Ik wil graag een antwoord hebben op de volgende vraag:

Bewijs met behulp van de definitie van limiet dat
lim e^f(x) = e^L indien lim f(x) = L x®a x®a

Alvast bedankt
Anna

Anna
Leerling mbo - woensdag 26 maart 2008

Antwoord

wat bedoel je met L x®a x®a ?

want als lim f(x) = L dan is er niets te bewijzen.

voor alle epsilon bestaat er een delta>0: 0<|x-L| |e^fx-e^L|
dus |e^fx-e^L|<[$e$] is het te bewijzen, kies een delta waarvoor dat als je |e^fx-e^L| een beetje aanpast, dat er epsilon uitkomt. (kies bv delta gelijk log(epsilon/e^L)

winny

wk
woensdag 26 maart 2008

 Re: Bewijs Limiet 

©2001-2024 WisFaq