Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 54920 

Re: Hellinggrafieken plotten

Dank je wel.
Helaas nog niet helemaal. Ik begrijp de x-en beter.
En begrijp ook dat je kunt gaan verschuiven met de functie van de afgeleide grafiek met de GR

Maar wat voer ik in? Ik krijg maar geen 2e grafiek. Hier volgt de formule
Moet ik bij Y2 de formule weer invullen voor Y1 in (Y1,x,x)
Ik snap ook hoe ik de rest van de opdracht via intersection moet berekenen met de GR.
Bereken de helling van de grafiek f in het punt A met xA = 7.
Maar hoe kom ik aan die afgeleide grafiekgrafiek?
Is mijn vraag duidelijk?

y1 = -0,1x3+x2-2x+5

y2 = nderiv(.......

AL
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 20 maart 2008

Antwoord

Hallo

Om de grafiek van Y1 beter te zien heb ik ze veranderd in:
Y1=-0,1*X^3+X^2-2X-1 (enkel de laatste term is veranderd)
Hierdoor schuift de grafiek 6 eenheden naar beneden en heeft dus geen invloed op de afgeleide.
Indien ik deze functie Y1 ingeef en voor y2 geef ik in:
Y2=nDeriv(Y1,X,X)
bekom ik onderstaande grafieken. (Window: X:-6 tot 6, Y:-4 tot 4)
Indien dit bij jou niet lukt, klopt er iets niet met de instellingen, vermoed ik.
Bekom je wel de grafiek van Y1?
q54925img1.gif

LL
donderdag 20 maart 2008

©2001-2024 WisFaq