Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 54312 

Re: Re: Cyclometrische vgln (1) oef 142

srry bij dat 2de geraak ik niet verder kun je daar nog wat meer over zeggen weet niet wat te doen heb dan Bgtan(1/(12+1+1))+Bgtan(1/(22+2+1))... = \pi/4
wat moet ik nu doen?
weet niet wat gedaan srry
alvast bedankt
groetjes

yann
3de graad ASO - zondag 10 februari 2008

Antwoord

Nu je de eerste bewezen hebt kan je gemakkelijk zien dat Bgtan(1/3)=Bgtan(1)-Bgtan(1/2), Bgtan(1/7)=Bgtan(1/2)-Bgtan(1/3), Bgtan(1/13)=Bgtan(1/3)-Bgtan(1/4)... probeer hieruit af te leiden dat de som van al deze termen tot in het oneindige gelijk moet zijn aan p/4.

Kevin
maandag 11 februari 2008

©2001-2025 WisFaq