\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 54253 Re: Drie onbekenden en drie vergelijkingen Dan kan ik nog steeds geen a, b en c berekenen. Ik heb net even gedacht over hoe het kon en ik kwam niet verder dan dit op papier:(1) 1928b + 583c = 1447(2) 1387b + 475c = 1669(3) (1) = (2) + 222Naar links halen krijg je dit:541b + 108c = 222Nu kom ik er niet meer uit... René Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 6 februari 2008 Antwoord Je vergelijking (3) klopt niet. Wat je kunt doen, is mbv vergelijking (2) b uitdrukking in c, en die vergelijking invullen in (1).Dusb=(1669-475c)/1387.Dit vul je in in (1), en zo houd je een lineaire vergelijking in c over. Die kun je oplossen. Bernhard donderdag 7 februari 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Dan kan ik nog steeds geen a, b en c berekenen. Ik heb net even gedacht over hoe het kon en ik kwam niet verder dan dit op papier:(1) 1928b + 583c = 1447(2) 1387b + 475c = 1669(3) (1) = (2) + 222Naar links halen krijg je dit:541b + 108c = 222Nu kom ik er niet meer uit... René Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 6 februari 2008
René Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 6 februari 2008
Je vergelijking (3) klopt niet. Wat je kunt doen, is mbv vergelijking (2) b uitdrukking in c, en die vergelijking invullen in (1).Dusb=(1669-475c)/1387.Dit vul je in in (1), en zo houd je een lineaire vergelijking in c over. Die kun je oplossen. Bernhard donderdag 7 februari 2008
Bernhard donderdag 7 februari 2008
©2001-2024 WisFaq