Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 54186 

Re: Re: Cyclometrische vergelijkingen

hoi ik kom nu ook 4x4 - 8x2 +1 =0 uit
maar als ik daar x uithaal bekom ik x= 1+1/2V3 of x = 1-1/2V3 uit
hoe komt het dat ik niet uitkom wat u uitkomt?
alvast bedankt groetjes

yann
3de graad ASO - zondag 3 februari 2008

Antwoord

Stel x2 = z, en los dan op met de a-b-c-formule
Je vindt : z = x2 = 1/2.(2+√3) of x2 = 1/2.(2-√3)

Nu is o.a. x2 = 1/2.(2 - √3) = 1/4.(4 - 2√3) =
1/4.(1 - 2√3 + 3) = 1/4.(1 - √3)2
Dus x = ±1/2.(1 - √3)

LL
zondag 3 februari 2008

©2001-2024 WisFaq