\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 54178 Re: Cyclometrische vergelijkingen hoi, zou het kunnen dat ik dan uitkom: 32x6-20x4-4x2+1= 0 zoja hoe kom ik dan aan het uiteindelijke uitkomst x= (1-V3)/2 alvast bedankt yann 3de graad ASO - zaterdag 2 februari 2008 Antwoord Zoals ik het heb berekend bekom ik op zeker moment : (1 - 4x2)(1 - 4x2 + 4x4) - 16x4(1 - x2) = 0 1 - 4x2 + 4x4 - 4x2 + 16 x4- 16x6 - 16x4 + 16x6 = 0 1 - 8x2 + 4x4 = 0 En hiervan is 1/2(1-√3)) inderdaad een oplossing. LL zaterdag 2 februari 2008 Re: Re: Cyclometrische vergelijkingen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoi, zou het kunnen dat ik dan uitkom: 32x6-20x4-4x2+1= 0 zoja hoe kom ik dan aan het uiteindelijke uitkomst x= (1-V3)/2 alvast bedankt yann 3de graad ASO - zaterdag 2 februari 2008
yann 3de graad ASO - zaterdag 2 februari 2008
Zoals ik het heb berekend bekom ik op zeker moment : (1 - 4x2)(1 - 4x2 + 4x4) - 16x4(1 - x2) = 0 1 - 4x2 + 4x4 - 4x2 + 16 x4- 16x6 - 16x4 + 16x6 = 0 1 - 8x2 + 4x4 = 0 En hiervan is 1/2(1-√3)) inderdaad een oplossing. LL zaterdag 2 februari 2008
LL zaterdag 2 februari 2008
©2001-2024 WisFaq