Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 54153 

Re: Vergelijkingen en ongelijkheden

hoi, sorry voor het ongemak en de vele vragen (dat was mijn zus en ze weet nog niet goed hoe de site en de vragen precies werken)
maar deze opgave is verkeerd het moet zijn: x ^(2logx)=pÖ2
hoe moet het dan juist als ik vragen mag
alvast bedankt
en nogmaals sorry

ik heb gisteren of eergisteren ook een mailtje gestuurd en antwoord gehad en toen vroeg je wat log x of iets anders bij stond en dat is dus 10log hopelijk kunt u hier ook nog op antwoorden
alvast bedankt voor alles

yann
3de graad ASO - woensdag 30 januari 2008

Antwoord

Goh,
de hele familie aan de logaritmen.

x^(2log(x)=8√2
Schrijf dit als
(2^2log(x))^2log(x)=2^$\frac{7}{2}$
2^(2log(x)·2log(x)=2^$\frac{7}{2}$
(2log(x))2=7/2
2log(x)=√$\frac{7}{2}$
x=2^(√$\frac{7}{2}$)

b)
Bepaal het bereik van 2^(2log(x)2):
(2log(x))2$>$=0
2^(2log(x)2)$>$=1
Dus p√2$>$=1
p$>$=1/√2

Die andere vraag heb ik vrijgegeven omdat ik daar verder geen brood meer in zag. Misschien een van de andere beantwoorders....

hk
woensdag 30 januari 2008

©2001-2024 WisFaq