\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 53905 Re: Differentiaalvergelijking Bedankt voor de snelle reactie! De eerste vergelijking is idd fout, het moest zijn: (x3-x2)y' = (1-2x)y+x2-x3 Als het goed is komen de andere vergelijken hier wel mee overheen. De volledige opgave is: De functie y(x)=x is een oplossing van de differentiaalvergelijking (x3-x2)y' = (1-2x)y+x2-x3 Vind nog een andere oplossing voor deze vergelijking. Groeten Henk Henk Student universiteit - dinsdag 15 januari 2008 Antwoord nee, er is nog iets mis: als y = x, dan y'= 1 (x3-x2)y'= x3-x2 (1-2x)y+x2-x3 = x-x2-x3 dat is niet hetzelfde. als bekend is dat y=x een oplossing is, speelt dat wellicht een rol bij het oplossen van de vgl. het is wel van belang dat dat klopt met de vgl. groet. oscar os woensdag 16 januari 2008 Re: Re: Differentiaalvergelijking ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Bedankt voor de snelle reactie! De eerste vergelijking is idd fout, het moest zijn: (x3-x2)y' = (1-2x)y+x2-x3 Als het goed is komen de andere vergelijken hier wel mee overheen. De volledige opgave is: De functie y(x)=x is een oplossing van de differentiaalvergelijking (x3-x2)y' = (1-2x)y+x2-x3 Vind nog een andere oplossing voor deze vergelijking. Groeten Henk Henk Student universiteit - dinsdag 15 januari 2008
Henk Student universiteit - dinsdag 15 januari 2008
nee, er is nog iets mis: als y = x, dan y'= 1 (x3-x2)y'= x3-x2 (1-2x)y+x2-x3 = x-x2-x3 dat is niet hetzelfde. als bekend is dat y=x een oplossing is, speelt dat wellicht een rol bij het oplossen van de vgl. het is wel van belang dat dat klopt met de vgl. groet. oscar os woensdag 16 januari 2008
os woensdag 16 januari 2008
©2001-2025 WisFaq