Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limieten berekenen

Hallo, ik heb opdrachten waar ik limieten moet berekenen alleen kom ik er echt niet uit. Ik heb echt geen idee wat ik moet doen en hoe het in elkaar zit. Hopelijk kunt u mij duidelijk maken hoe je liemeten kan berekenen.

Een van de sommen is als volgt:

Bereken de volgende limieten (mits deze bestaan):



Wat ik dus niet begrijp is wat ik moet gaan berekenen en hoe... Nogmaals, ik weet er echt niets vanaf en op school wordt het me niet duidelijker, vandaar dat ik het via deze weg probeer. In elk geval bedankt.

David
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 12 januari 2008

Antwoord

David,
Ik kon er maar 1 vinden. Teller=x2-1=(x+1)(x-1). Noemer=x2+2x-3=(x+3)(x-1). Dus voor x¹1 is teller/noemer=(x+1)/(x+3). Laat nu x naar 1 gaan, geeft 1/2.

kn
zaterdag 12 januari 2008

 Re: Limieten berekenen 

©2001-2024 WisFaq