Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 53803 

Re: Cotangens 0 oplossen

excuses, ben niet helemaal volledig geweest met mijn verhaal
De formule is: N=(x-1)·cot(a),
waarbij x=1 en a=0
denk dat dit voldoende moet zijn toch? (verdere gegevens kan ik niet uit mijn voorbeeld halen)

met vriendelijke groet,

Carlos

carlos
Student universiteit - vrijdag 11 januari 2008

Antwoord

Dag Carlos,

Nee, dat is helaas niet voldoende. Ik neem aan dat je weer bedoelt dat x naar 1 gaat en a naar 0. Maar het gaat erom hoe snel ze (t.o.v. elkaar naar hun limietwaarde gaan). Als x heel snel naar 1 gaat en a langzaam naar 0 is het antwoord 0. Maar als x heel langzaam naar 1 gaat en a snel naar 0 is het antwoord ¥. Afhankelijk van de manier waarop ze hun limietwaarde naderen kan er elk antwoord tussen deze twee uitkomen.

Groet. Oscar

os
vrijdag 11 januari 2008

©2001-2024 WisFaq