Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cotangens 0 oplossen

Beste wisfaq,
Voor het vak grondmechanica (civiele techniek)

moet ik een bepaalde factor berekenen ik zal de volledige formule ff niet meezenden, alleen het laatste stukje kom ik er niet uit, dit deel ziet er als volg uit:

N=(x-1)cot(0), waarbij x=0
Hierbij krijg ik 0 ·¥. Dit duidt duidelijk op een obepaalde limiet....waarbij ik een quotient moet zien te krijgen van de vorm 0/0 of ¥/¥. alleen met goniometrische functies heb ik geen voorbeelden kunnen vinden in mijn (oude) aantekeningen betreft limieten.
als antwoordt voor N wordt in het voorbeeld 2+p gegeven.
ik zou graag willen weten hoe deze waarde tot stand komt..
kunt u me helpen??

bvd,

Carlos

carlos
Student universiteit - donderdag 10 januari 2008

Antwoord

Beste Carlos,

Zonder extra informatie zal dat niet lukken. Ik neem aan dat je bedoelt: x=1. Dan is de uitkomst inderdaad onbepaald. Als het de bedoeling is dat in de cotangens ook een functie van x staat en dat je vervolgens de limiet voor x b.v. naar 1 uit moet rekenen, dan kan het wel zijn dat er een uitkomst is. Maar, dan moet ik wel eerst weten watvoor functie dat is.

Groet. Oscar

os
vrijdag 11 januari 2008

 Re: Cotangens 0 oplossen 

©2001-2024 WisFaq