Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 53516 

Re: Lineaire DV

Ok bedankt, maar ik ben nu verder gaan rekenen maar dan kom ik niet uit en ik zie niet wat ik fout doe.
ik gebruik f*g-(int)f'g
f=(x2-2x) g=-1/3*e^3x
(x^2-2x)*-1/3*e^3x - (int)2x-2)*-1/3*e^3x - (int)2*-1/3*e^3x
f(x)*(fi)(x)=e^-3x*((x^2-2x)*-1/3*e^3x - (int)2x-2)*-1/3*e^3x - (int)2*-1/3*e^3x)
=((x^2)/3)+((4x)/3)+(C/e^3x)

nico
Student hbo - zondag 16 december 2007

Antwoord

Beste Nico,

Je notatie is nogal onduidelijk... Waarom een minteken bij g?

Als f(x) = x2-2x en g(x) = e3x/3, dan is f'(x) = 2x-2 en g'(x) = e3x.

Dan volgt: ò f(x)g'(x) dx = f(x)g(x) - ò f'(x)g(x) dx

Vul even zorgvuldig in en werk uit.

mvg,
Tom

td
zondag 16 december 2007

©2001-2024 WisFaq