\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 45029 Re: Het bewijs van een formule uit de fibonacci-rij (1 + F2) wordt zomaar ( Ö5 x F ) Hoezo kan dat zomaar?? (in dit bewijs gebeurt dit..) Bedankt siebre Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 14 december 2007 Antwoord Hoi, Je maakt gebruik van het feit dat j = 1+Ö5/2. Dus 1 + j2 = 1 + (1+Ö5/2)2 = 5+Ö5/2 = Ö5·(1+Ö5/2) = Ö5·j. Groetjes, Davy. Davy zaterdag 15 december 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
(1 + F2) wordt zomaar ( Ö5 x F ) Hoezo kan dat zomaar?? (in dit bewijs gebeurt dit..) Bedankt siebre Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 14 december 2007
siebre Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 14 december 2007
Hoi, Je maakt gebruik van het feit dat j = 1+Ö5/2. Dus 1 + j2 = 1 + (1+Ö5/2)2 = 5+Ö5/2 = Ö5·(1+Ö5/2) = Ö5·j. Groetjes, Davy. Davy zaterdag 15 december 2007
Davy zaterdag 15 december 2007
©2001-2024 WisFaq