\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 53174 Re: Harmonische functies 1e afgeleide van f naar u = 1 1e afgeleide van naar v = i 2e afgeleide van f naar u = 0 2e afgeleide van f naar u u = 0 en 0 + 0 = 0 Dit is vast niet juist?? Alvast bedankt! Groeten Tjen Tjen Student hbo - zaterdag 8 december 2007 Antwoord Beste Tjen, Omdat f = u+iv anayltisch is, voldoet f aan de voorwaarden van Cauchy-Riemann: ¶u/¶x = ¶v/¶y (1) en ¶u/¶y = -¶v/¶x (2) Neem nu de afgeleide naar x van (1) en naar y van (2), tel deze op. Als het goed is, vind je nu onmiddellijk dat u harmonisch is (Laplace). Kan je het zelf aantonen voor v? mvg, Tom td zaterdag 8 december 2007 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
1e afgeleide van f naar u = 1 1e afgeleide van naar v = i 2e afgeleide van f naar u = 0 2e afgeleide van f naar u u = 0 en 0 + 0 = 0 Dit is vast niet juist?? Alvast bedankt! Groeten Tjen Tjen Student hbo - zaterdag 8 december 2007
Tjen Student hbo - zaterdag 8 december 2007
Beste Tjen, Omdat f = u+iv anayltisch is, voldoet f aan de voorwaarden van Cauchy-Riemann: ¶u/¶x = ¶v/¶y (1) en ¶u/¶y = -¶v/¶x (2) Neem nu de afgeleide naar x van (1) en naar y van (2), tel deze op. Als het goed is, vind je nu onmiddellijk dat u harmonisch is (Laplace). Kan je het zelf aantonen voor v? mvg, Tom td zaterdag 8 december 2007
td zaterdag 8 december 2007
©2001-2025 WisFaq