Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 53373 

Re: Berekenen van renteenaflossing bij groeiende annuiteit

Toelichting van mijn berekening.
a1 = Aflossing in jaar 1.
1+intrestperunage(0,058)^n(25)
dat dan - 1 en delen door 1,058-1 = 3280,60
r1 = Rente in jaar 1.
Oftewel K*i = 175.000*0,058(5,8%) = 10150
Samen dus 13430,60
Ik heb dit gecontroleerd met de PMT formule in excel, en het klopt.

Ik maakt ook zón schema, maar ik kom er niet uit. Ik weet dat elk jaar er 250 euro bijkomt bij de annuiteit, maar ik weet niet hoe je de 250 verdeeld tussen de aflossing en rente.

Dirk S
Student hbo - donderdag 6 december 2007

Antwoord

Dirk,
Wat jij berekent is de vaste annuiteit, en dat was niet de bedoeling.Mijn gegeven antwoord is correct.Voor het schema:Je berekent eerst einde ieder jaar de te betalen rente over de schuld aan het begin van het jaar ,deze trek je af van de beschikbare annuiteit voor dat jaar en dit is dan de aflossing.Dus verdelen van die 250 is helemaal niet nodig.

kn
donderdag 6 december 2007

©2001-2024 WisFaq