Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen van renteenaflossing bij groeiende annuiteit

Een lening van €175.000 moet worden terugbetaald dmv 25 postnumerando jaarannuiteiten, waarbij telkens de annuiteit €250 groter is dan de voorgaande. Rente is 5,8% SI per jaar.

a. Bereken de grootte van de eerste annuiteit.
b. Stel een amortisatieplan op.

Vraag a lukte me wel.
Namelijk,
a1 = 1,058^25 -1/1,058-1 = 53,3438287......
175000/53,3438287....... = 3280,60
r1 = 175.000*0,058 = 10.150
A= 10150+3280,60 = 13.430,60

Maar hoe moet vraagstuk b?

Dirk S
Student hbo - woensdag 5 december 2007

Antwoord

Dirk,
De uitwerking van vraag a begrijp ik niet.Antwoord is 11.140,33
Nu vraag b:Dit gaat als volgt:Maak voor ieder jaar een schema met:
schuld begin jaar,annuiteit,rente,aflossing,schuld einde jaar.De verbanden tussen de kolommen kun je hoplijk zelf wel vinden.

kn
donderdag 6 december 2007

 Re: Berekenen van renteenaflossing bij groeiende annuiteit 

©2001-2024 WisFaq