Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 53214 

Re: Re: Logaritmische vergelijking

Er zit een drukfout in de opgave.Mijn excuses hiervoor.Het moet zijn
10^((log(x)(log(3x))/10^((log(2x)(log(2x))
10^((log(x)(log(3x))-(log(2x)(log(2x))
10^????????????? -(log2(2x))=10^((log(5))
Welke basisregel pas je toe ?Stel log(x)=y ??Je laat 10 tot de exponent zomaar wegvallen ? Stapsgewijze aub
Alvast bedankt

oresti
3de graad ASO - maandag 26 november 2007

Antwoord

Dag Orestis,

Ik laat inderdaad het grondgetal wegvallen. Dat mag ook. Je gebruikt de regel: als g^a = g^b dan a = b. Je kunt ook helemaal aan het begin links en rechts de log() nemen. Dan krijg je hetzelfde resultaat.
Voor het vervolg heb je nog de regel: log(ab) = log(a)+log(b) nodig. Dan krijg je de gewenste tweedegraadsvergelijking.

Groet. Oscar

os
dinsdag 27 november 2007

 Re: Re: Re: Logaritmische vergelijking 

©2001-2024 WisFaq