Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking

Ik zit in het vijfde jaar wetenschappelijke B.Ik heb een probleem met de volgende oefening.
x^(log(3x))/(2x)^(log(2x))=5
(10^(log(x))(log(3x)/(10^(log(2x))(log(2x) L4: g^gloga=a
(10)^(log(x)(log(3x))-(log(2x)(log(2x)=5 10^a/10^b=
10^a-b Hoe kan ik dit verder oplossen ?
Alvast bedankt.

oresti
3de graad ASO - zondag 25 november 2007

Antwoord

Hoi Orestis,

Het kan zo. Gebruik 5 = 10^log(5), stel vervolgens de exponenten gelijk en werk de vergelijkingen uit. Je krijgt een tweedegraads vergelijking in log(x).

Groet. Oscar

os
maandag 26 november 2007

 Re: Logaritmische vergelijking 

©2001-2025 WisFaq