Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking met logaritme

log4(x+4) - 2log4(x+1) = 1/2
Deze vergelijking wil ik gaan oplossen.
Hij zou gelijk moeten zijn aan:
log4(x+4) - log4(x2 + 2x +1) = log42
En dit is weer gelijk aan:
log4( (x+4) / (x2 + 2x +1) ) = log42
Gaat dit goed en hoe moet ik verder?

Ronald
Student universiteit - maandag 12 november 2007

Antwoord

Het gaat helemaal goed. Laat aan beide zijden nu het log-commando weg en los de resterende vergelijking op. Bijvoorbeeld door kruislings vermenigvuldigen toe te passen.

MBL

MBL
maandag 12 november 2007

 Re: Vergelijking met logaritme 

©2001-2024 WisFaq