Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52977 

Re: Formules herleiden

Bedankt voor de snelle reactie maar wat doet u na de 5e stAp?
Em2-3Em-2K=0 =
m=-(-3E)+- etc.

Hoe haal je m eruit? ik tel 3x m , zou je dan niet m moeten isoleren en de 3e wortel trekken uit het restant?

Tim
Student hbo - zondag 11 november 2007

Antwoord

Pardon!? Er staat een kwadratische vergelijk in m die je met de ABC-formule op kan lossen. Als je E en K kent is het een kwestie van invullen. Ik vind het zelf altijd wel een verrassende wending dat zoiets 'gewoons' als de ABC-formule opduikt... Uiteraard had je ook kunnen kwadraatafsplitsen. Dat is niet wezenlijk anders, maar wel leuker...

WvR
zondag 11 november 2007

©2001-2024 WisFaq