Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stochast binomiale verdeling

Kan iemand mij uitleggen hoe ik deze sommen moet uitrekenen?
Gegeven de stochast x volgt een binomiale verdeling met n=12 en p=0.3. Bereken
a) P(x4)
b) P(x=4 of x=8)
c) P(x3 en x6)

Alvast enorm bedankt

Amber
Student universiteit - zondag 11 november 2007

Antwoord

X~BIN(12,0.3)
Ik neem aan dat je weet hoe je P(X=k) en P(Xk) voor k=0..12 kan berekenen.

a. P(X4)=1-P(X3)
b. P(X=4 of X=8)=P(X=4)+P(X=8)
c. P(X3 en X6)=P(X5)-P(X3)

Tip: teken plaatjes!

WvR
zondag 11 november 2007

 Re: Stochast binomiale verdeling 

©2001-2025 WisFaq