Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52885 

Re: Het grondgetal e in een vergelijking oplossen zonder rekenmachine

hmm ik doe toch nog steeds iets verkeerd, want ik kom niet uit, zou je hem misschien kunnen uittypen voor me??

Daan
Student hbo - maandag 5 november 2007

Antwoord

allez dan...
volgens de stappen die ik in het eerste antwoord suggereerde:
4y-4+1/y=0
4y2-4y+1=0
Herken merkwaardig product of gebruik abc-formule:
(2y-1)2=0
y=1/2
ex=1/2
x=ln1/2
eventueel te schrijven als x=-ln(2)-0.6931.

Christophe
maandag 5 november 2007

©2001-2024 WisFaq