Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52786 

Re: Aantal oplossingen van een vergelijking

Sorry ik begrijp het eigenlijk nog steeds niet, ik wil niet vervelend doen, maar misschien heb ik het opdracht verkeerd begrepen?

Zohra
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 2 november 2007

Antwoord

Als je geen fout hebt gemaakt in het noteren van de vergelijking, is het bespreken van de oplossingen bijna exact hetzelfde als het bespreken van de oplossingen van een tweedegraadsvergelijking, aangezien je een factor x kan afsplitsen. De oplossingen van ax3+bx2+cx=0 zijn dus de oplossingen van ax2+bx+c (die je bepaalt met de abc-formule) en ook nog x=0.

De enige redeneeroefening die je nu nog moet maken is wanneer die x=0 een nieuwe oplossing is en wanneer ze al in de oplossingen van ax2+bx+c vervat zit.

cl
vrijdag 2 november 2007

©2001-2025 WisFaq