Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52769 

Re: Logaritmische vergelijking


Het is mij niet duidelijk. Sorry. Ik zit met een breuk.
5x+9/8x-3. Moet ik x afzonderen of delen door x.Kan je het stap per stap. Dank U

Michel
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 30 oktober 2007

Antwoord

Kom op, eerstegraadsvergelijkingen zijn leerstof van de eerste jaren middelbaar. Je zit met een breuk omdat JIJ er een van maakt, dat is niet de normale manier om een eerstegraadsvergelijking op te lossen. Die manier heb ik je in het vorige antwoord gegeven:

(5x+9)log 2 = (8x-3) log 9
5log2 x + 9log2 = 8log9 x - 3log9
5log2 x - 8log9 x = - 3log9 - 9log 2

Nu alleen nog x afzonderen...


cl
dinsdag 30 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq