Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking


2 tot de exponent 5x+9=9 tot de exponent 8x-3
Aan beide kanten overgaan op logaritme
(5x+9)log2=(8x-3)log9 Hoe los je dit op ? naar x oplossen
(5x+9)/(8x-3)=log9/log2 ?????

Dank U bij voorbaat Met vriendelijke groeten. Michel

Michel
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 30 oktober 2007

Antwoord

Als er (5x+9)a = (8x-3)b had gestaan, wat zou je dan gedaan hebben? Alles met x naar de ene kant, alles zonder x naar de andere kant. Dat is hier niet anders...

cl
dinsdag 30 oktober 2007

 Re: Logaritmische vergelijking 

©2001-2024 WisFaq