\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 52722 Re: Logaritme Ik snap alog b =c en ac=b wel, maar het 2e deel snap ik niet. Kunt u dat iets meer toelichten? piet Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 28 oktober 2007 Antwoord Gewoon invullen!Eerst links: b=b, a=e en c=ln(2x-4)Vul dit in in het rechter stuk en dan staat er: ln(b)=ln(2x-4).Je kunt er ook nog op een andere manier naar kijken:b=eln(2x-4)Neem links en rechts de natuurlijke logaritme:ln(b)=ln(eln(2x-4))ln(b)=ln(2x-4)Omdat ook geldt: ln(a)=ln(b) Ûa=b weet je:b=2x-4En o ja: ln(ea)=a toch? WvR zondag 28 oktober 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik snap alog b =c en ac=b wel, maar het 2e deel snap ik niet. Kunt u dat iets meer toelichten? piet Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 28 oktober 2007
piet Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 28 oktober 2007
Gewoon invullen!Eerst links: b=b, a=e en c=ln(2x-4)Vul dit in in het rechter stuk en dan staat er: ln(b)=ln(2x-4).Je kunt er ook nog op een andere manier naar kijken:b=eln(2x-4)Neem links en rechts de natuurlijke logaritme:ln(b)=ln(eln(2x-4))ln(b)=ln(2x-4)Omdat ook geldt: ln(a)=ln(b) Ûa=b weet je:b=2x-4En o ja: ln(ea)=a toch? WvR zondag 28 oktober 2007
WvR zondag 28 oktober 2007
©2001-2024 WisFaq