Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Basis vinden van een vermenigvuldiging in een onbekend getalstelsel

Hoe kun je zien in welk talstelsel er gerekend wordt als alleen de som is gegeven. Bijv:
3·4= 13 wat is dan de basis
of
2·3= 12
bij een optelling weet ik het wel zoals bijvoorbeeld bij:
3+4= 12 dan is de basis 5 want 3+4=7 en dat is gelijk aan 12 in het 5 talligstelsel.
Alvast bedankt voor de moeite!

Abdell
Student hbo - donderdag 25 oktober 2007

Antwoord

Beste Abdellah,
Gaat dat niet op dezelfde manier als bij een optelling?
3·4=b+3 (b=basis)
Los op: b+3=12®b=9

2·3=b+2
Los op: b+2=6

ldr
vrijdag 26 oktober 2007

 Re: Basis vinden van een vermenigvuldiging in een onbekend getalstelsel 

©2001-2024 WisFaq