Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52583 

Re: Logaritme en grafiek

Ik kan de de vergelijking niet oplossen 3+2log(x)=0.
Ik begrijp ook niet hoe je aan de snijpunten met y-as komt.
Kunt a.u.b laten zien. door een uitgebreide oplossing.

Alvast bedankt,
Jan Willem van de Laar

Jan-Wi
Student hbo - vrijdag 19 oktober 2007

Antwoord

Er is geen snijpunt met de y-as want 2log(0) is niet definieerd!

3+2log(x)=0
2log(x)=-3
x=2-3=1/8

Snijpunt met de x-as: (1/8,0)

Misschien is het handig om eens op te zoeken hoe dat 'ook alweer' zat met die logaritmen.

Zie bijvoorbeeld ook 2. Van logaritmen naar machten of 1. Rekenregels machten en logaritmen

WvR
vrijdag 19 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq