Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52466 

Re: Rentabiliteitswaarde

VERZONDEN VRAAG / REACTIE OP ANTWOORD:
Bedankt voor uw antwoord, maar het is mij echter nog niet helemaal duidelijk.
Het gevraagde tijdstip is in de eerste situatie jaar "0"
Moet ik de formule Ca = K x an]p 3 maal toepassen (1x voor 50.000,-, een keer voor 30.000,- en een keer voor 20.000,- en welke perioden moet ik dan nemen voor deze bedragen om allen naar het tijdstip "0" contant te kunnen maken? en de RW te kunnen berekenen en moet ik deze 3 uitkomsten bij elkaar optellen ?

Een lening van 4% voor bedrag van 1.000.000,- wordt afgelost in 1e 10 jaar 50.000 per jaar, volgende 10 jaar 30.000,- per jaar en daarna nog 10 jaren 20.000,- per jaar.
effectieve rente is 7%.
Er wordt gevraagd naar de rentabiliteitswaarde (Cw) bij emissie , ook na 15 jaren

VERZONDEN VRAAG:
Graag zou ik willen weten of ik in dit geval moet kiezen om de rentabiliteitswaarde te bepalen door voor de perioden 10,10,10 jaar met de bedragen 50.000,- ,30.000,- en 20.000,- de formule CW = K x a n]p om de som te nemen van deze drie bedragen met bijbehorende perioden (zoals hiervoor vermeld) of dat ik moet beredeneren dat n bij 20.000,-= 30 jaar en n bij 30.000,- is 20 jaar en n bij 50.000,- is 10 jaar en deze dan sommeren. Of anders ???

ONTVANGEN ANTWOORD:
Jan Willem,
Bereken Ca=contante waarde van de aflossingen op het gevraagde tijdstip,contant gemaakt met de effective rente.Dan is de
RW=Ca+ len.perc./effect.perc.(RW-CA)met RW=rentabiliteitswaarde











In afwachting van uw reactie,
Met vriendelijke groet,

JanWil
Student hbo - donderdag 11 oktober 2007

Antwoord

Jan Willem,
Op tijdstip t=0 is Ca=50a10]7+30a10]7(1/1,07)^10+20a10]7(1/1,07)^20,en deze uitkomst maal 1000.Toelichting:30.000a10]7 is de contante waarde op t=10.
Je kunt ook nemen:Ca=20a30]7+30a10]7+10a10]7(1/1,07)^10.Waarom?
Opmerking:Rw=Ca+len.perc/effect.per.(K-Ca).Ik heb dit later in het antwoord aangepast.Hopelijk nu duidelijk.

kn
vrijdag 12 oktober 2007

 Re: Re: Rentabiliteitswaarde 

©2001-2024 WisFaq