Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rentabiliteitswaarde

Een lening van 4% voor bedrag van 1.000.000,- wordt afgelost in 1e 10 jaar 50.000 per jaar, volgende 10 jaar 30.000,- per jaar en daarna nog 10 jaren 20.000,- per jaar.
effectieve rente is 7%.
Er wordt gevraagd naar de rentabiliteitswaarde (Cw) bij emissie , ook na 15 jaren

Graag zou ik willen weten of ik in dit geval moet kiezen om de rentabiliteitswaarde te bepalen door voor de perioden 10,10,10 jaar met de bedragen 50.000,- ,30.000,- en 20.000,- de formule CW = K x a n]p om de som te nemen van deze drie bedragen met bijbehorende perioden (zoals hiervoor vermeld) of dat ik moet beredeneren dat n bij 20.000,-= 30 jaar en n bij 30.000,- is 20 jaar en n bij 50.000,- is 10 jaar en deze dan sommeren. Of anders ???

Bij voorbaat dank,

JanWil
Student hbo - donderdag 11 oktober 2007

Antwoord

Jan Willem,
Bereken Ca=contante waarde van de aflossingen op het gevraagde tijdstip,contant gemaakt met de effective rente.Dan is de
RW=Ca+ len.perc./effect.perc.(K-CA)met RW=rentabiliteitswaarde en K= lening.

kn
donderdag 11 oktober 2007

 Re: Rentabiliteitswaarde 

©2001-2024 WisFaq