Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52353 

Re: Coefficient in binomiale ontwikkeling

Oke hartstikke bedankt! Is hier misschien een algemene formule voor...Ik weet namelijk niet goed hoe ik deze moet toepassen op (2x2+1/3x)5 waarbij de coefficient van x4 berekend moet worden. Het antwoord is 80/9 maar het is momenteel nog een raadsel hoe je hieraan komt?

Jip
Student universiteit - woensdag 3 oktober 2007

Antwoord

Jip,
de termen van de binomiale ontwikkeling zijn:
(n boven k)·an-k·bk

Als a=2x2 en b=1/(3x), dan krijg je:
(n boven k)·2n-k·x2(n-k)·3-k·x-k
De exponent van die term is dan 2(n-k)-k
n=5, dus 2(5-k)-k=4.

ldr
woensdag 3 oktober 2007

©2001-2024 WisFaq