Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Toenametabel

Hoe maak ik een toenametabel, dus delta-y bijvoorbeeld, bij mijn casio(CFX-9850GB plus)?

Linda
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 3 oktober 2007

Antwoord

Dag Linda,

Teneerste kan je op deze site een link vinden naar hulp bij het gebruik van de verschillende reknmachines.
Kijk daarvoor zelf bij LINKS op deze site onder rekenmachines en kies de juiste rekenmachine uit.

In het algemeen maak je toename tabellen , waarbij x steeds met d toeneemt alsvolgt:
Y2=Y1(x)-Y1(x-d).
Kies DTable=d.
Of:
Voer in:
Y1=jouw functie in x
Y2=dezelfde functie waarbij je de x vervangt door x-1
Y3=Y1-Y2

ldr
woensdag 3 oktober 2007

 Re: Toenametabel 

©2001-2024 WisFaq