\require{AMSmath} Functievoorschrift van een homografische functie opstellen Hoi ik heb een vraagje,Ik moet het functievoorschrift van een homografische functie opstellen met de volgende gegevens:Horizontale asymptoot: y=2Nulpunt van de functie: $\frac{1}{3}$Punt A op de grafiek met co(A)=(-1,-8)Weten jullie hoe dit moet? Kevin 3de graad ASO - maandag 1 oktober 2007 Antwoord Ja hoor, geen punt...Een homografische functie is een functie van deze vorm:De kunst is dan om de gegevens te vertalen naar de waarden van a, b, c en d.Uit 'y=2 is horizontale asymptoot' kan je concluderen dat a=2c (waarom?)Uit f$(\frac{1}{3})$=0 kan je concluderen dat 1/3a+b=0 (waarom?)Stel je nu eens voor dat ik a=6 zou kiezen, dan is c=3 en b=-2. Dan blijft alleen nog d over om te kiezen en wel zo dat f(-1)=-8. Invullen?Dus ik zou zeggen dat dit functievoorschrift zou moeten kunnen:Plaatje?Dat is vast goed... controleer maar!De vraag is dan 'waarom neem ik a=6'? Kan dat zomaar? Had ik niet net zo goed a=1 kunnen nemen? Denk er maar 's over na! WvR maandag 1 oktober 2007 Re: Functievoorschrift van een homografische functie opstellen ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi ik heb een vraagje,Ik moet het functievoorschrift van een homografische functie opstellen met de volgende gegevens:Horizontale asymptoot: y=2Nulpunt van de functie: $\frac{1}{3}$Punt A op de grafiek met co(A)=(-1,-8)Weten jullie hoe dit moet? Kevin 3de graad ASO - maandag 1 oktober 2007
Kevin 3de graad ASO - maandag 1 oktober 2007
Ja hoor, geen punt...Een homografische functie is een functie van deze vorm:De kunst is dan om de gegevens te vertalen naar de waarden van a, b, c en d.Uit 'y=2 is horizontale asymptoot' kan je concluderen dat a=2c (waarom?)Uit f$(\frac{1}{3})$=0 kan je concluderen dat 1/3a+b=0 (waarom?)Stel je nu eens voor dat ik a=6 zou kiezen, dan is c=3 en b=-2. Dan blijft alleen nog d over om te kiezen en wel zo dat f(-1)=-8. Invullen?Dus ik zou zeggen dat dit functievoorschrift zou moeten kunnen:Plaatje?Dat is vast goed... controleer maar!De vraag is dan 'waarom neem ik a=6'? Kan dat zomaar? Had ik niet net zo goed a=1 kunnen nemen? Denk er maar 's over na! WvR maandag 1 oktober 2007
WvR maandag 1 oktober 2007
©2001-2025 WisFaq