Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52233 

Re: Richtingscoeëficiënt bepalen en snijpunt van de y-as bereken?

hallo,

Dank u wel voor uw antwoord. Maar dan heb ik nog een vraag, ik snap namelijk niet waarom je het moet vermenigvuldigen met -1.

Met vriendelijke groet,
Aicha

Aicha
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 26 september 2007

Antwoord

Hoeft niet perse, je kunt ook direct links en rechts delen door -6:
3x-6y=18
-6y=-3x+18 (aan beide kanten 3x aftrekken)
y=1/2x-3 (links en rechts delen door -6)

hk
woensdag 26 september 2007

©2001-2024 WisFaq