Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Richtingscoëeficiënt bepalen en snijpunt van de y-as bereken?

Bepaal de richtingscoëeficiënt en bereken de snijpunt met de y-as van de lijn 3x-6y=18

Ik kan er niet uitkomen, ik heb van alles geprobeerd.

Aicha
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 26 september 2007

Antwoord

Als je bijvoorbeeld de lijn y=5x+7 hebt dan is 5 de richtingscoefficient en (0,7) het snijpunt met de y-as.
Kennelijk moet je de lijn 3x-6y=18 schrijven in de vorm y=..x+..
3x-6y=18
-6y=-3x+18 (aan beide kanten 3x aftrekken)
6y=3x-18 (links en rechts vermenigvuldigen met -1)
y=1/2x-3 (links en rechts delen door 6)

rico 1/2 en snijpunt y-as: (0,-3)

't is net alsof je een vergelijking oplost.....

hk
woensdag 26 september 2007

 Re: Richtingscoeëficiënt bepalen en snijpunt van de y-as bereken? 

©2001-2024 WisFaq