Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52224 

Re: Primitieve van tan(x)

hoe differentier je dan log(sec(x)) (uitwerking)

dank je,

groetjes tim

Tim Kl
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 26 september 2007

Antwoord

Tim,
sec(x)=1/cos(x).
Met log(x) bedoelen de meeste wiskundigen ln(x).
Je hebt dan de kettingregel nodig: F(x)=log(1/cos(x))=log(u)
dF/dx=(1/u)*(du/dx)
du/dx=(-1/cos2(x))×(-sin(x)
Invullen en je krijgt dF/dx=f(x)=sin(x)/cos(x)=tan(x).

Verder geen problemen?

ldr
woensdag 26 september 2007

©2001-2024 WisFaq