Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Primitieve van tan(x)

Goedemorgen allemaal,

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen bij deze opdracht.
Ik moet namelijk de volgende primitieve van de functies bewijzen:

f(x)= tan(x) -- F(x)= log(sec(x)) + c
g(x)= 1/x -- G(x)= ln(x) + c
h(x)= 1/cos2(x) -- H(x)= tan(x) + c

Dus als een van jullie het bewijs van deze kunnen leveren van de primitieven, please help me..

Alle primitieven kloppen! Alleen het bewijs is nodig:

PS: de functie f(x) is de belangrijkste (daar draait mijn P.O namelijk om).

Tim Kl
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 26 september 2007

Antwoord

Beste Tim,

Als je de primitieven al kent, dan kan je toch die primitieven differentiëren om te laten zien dat het klopt. Dat is meestal makkelijker dan primitiveren!

ldr
woensdag 26 september 2007

 Re: Primitieve van tan(x) 

©2001-2024 WisFaq