Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 52187 

Re: Nulpunten van een veelterm

mijn antwoord voor p:
(p-1)(p-1)2=(p-1)3 p=x2

Het antwoorden boek geeft (p-1)3(p+1)3 maar hoe zit het dan met x2?

Reinie
Student hbo - zondag 23 september 2007

Antwoord

Je vindt dan voor p slechts één oplossing: p=1.
Terugvertaald naar x:
x2=1
geeft x=1 of x=-1.
De vergelijking in x is dan te ontbinden in 2x3=6 factoren en in je antwoordenboek zullen ze bedoelen:
x6-3x4+3x2-1=(x-1)3(x+1)3

ldr
zondag 23 september 2007

©2001-2024 WisFaq